”На българската политическа сцена влизат много интересни лица, млади, които обаче все още не са достатъчно подготвени. Доналд Тръмп беше изключителен президент, който постави нови основи на демокрацията в САЩ”, каза Цвета Кирилова за политиците, които я вдъхновяват.

"Смятам, че България се нуждае от новорождение - в момента се намираме в особено драстичен ръст на конфронтация в българската държавност и разделение между политическите партии, както и междуинституционална конфронтация", заяви Кирилова пред БНТ.


Тя обясни, че това решение идва след години на предложения да участва в политическия живот - включително като депутат и евродепутат.


"Аз реших, че моята сила е да остана тук и да бъда полезна на България. Тук, според мен, е водещото ми място като човек, който има сериозна гражданска позиция, развивала съм доста иницативи, около 300 досега, с екипа, с който работихме през последните десет години", каза Цвета Кирилова.


Според нея една добра колаборация между институциите и с визията, която има за президентската институция, може да бъде постигнат сериозен баланс за добра и стабилна основа за развитието на България.


"В голяма степен аз се придържам към поддържането на националния интерес, към българските традиции, към българските обичаи и големите каузи, които ние всички трябва да защитаваме. Смятам че ние трябва да имаме един по-сериозен възглед за развитието на Бъгария, защото не можем да бъдем подчинени на чужди интереси", заяви Кирилова.