”Много сме изненадани от изключително голямата подкрепа на ”Продължаваме промяната”. Много е приятно да чуваме окуражителни думи в Пловдив. Очакваме до две седмици да представим предизборната си програма. Ще искаме да спрем всички течове и да не се пипат данъците, но да се плащат.

Имахме страхотно образование, в което нямахме нужда от частни уроци. При здравеопазването има нещо, което много ми тежи - да пращаме българите да се лекуват в чужбина. В здравеопазването има много неравенства. Шефове на болници са взимали над милион на година, а служители взимат почти минимална заплата. С Кирил Петков вероятно ще водим листи не само в Пловдив и в Хасково, а и в София". Това заяви бившият служебен финансов министър и лидер на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред БНТ.

"Няма как правителството да субсидира парите за електроенергията. Цената на газа се е вдигнала с 56%. Построили сме си Турски поток, а не сме довършили връзката с Гърция. Енергийната ни система е вкарана в перфектна буря. Решенията в енергетиката отнемат между 6 и 9 месеца. В момента правителството няма как да субсидира сметките за тока. За да се намали цената, трябва да започнем да купуваме газ от Азербайджан. Българските енергийни дружества трябва да сложат на пазара дългосрочни договори", каза още Василев.

"Надяваме се следващата седмица да разговаряме с ДБ и ИБГНИ за това, как да се управлява в следващия парламент. Избирателите трябва да имат пълната свобода да избират кого да подкрепят. С Кирил Петков сме решили да подкрепим Румен Радев. Това не виждам как ще ни попречи в отношенията с "Демократична България", коментира Василев.