ВМРО с акция пред Министерството на енергетиката. Около 30-40 души са се събрали пред ведомството и настояват за оставката на министър Андрей Живков. На място е и евродепутатът Ангел Джамбазки.

На място има и полиция, която пречи на патриотите да влязат в сградата. От време на време пред сградата се чуват скандирания “Живков, оставка!” и “Живков, излез!”.

Причината за акцията са рекорните цени на цената на тока. От ВМРО астояват КЕВР да вземе отношение. На фона на протеста пред Министерството на енергетиката днес стана ясно, че в енергийния регулатор са влезли и служители на ДАНС.

От ВМРО искат и незабавното закриване на Комисията за енергийно и водно регулиране и се противопоставят на политиките на "зелените талибани". Според патриотите те застрашават енергийната ситурност на България.

Протестът идва на прага на нова предизборна кампания. Избори за следващо Народно събрание ще има на 14 ноември. В предишните два парламента патриотите така и не успяха да прескочат 4-процентовата бариера и останаха извън пределите на НС.