Време е да се преглътне егото и да се участва в следващите избори с перспектива за българските граждани - да има едно голямо обедиение на промяната преди изборите. Промяната да бъде първа сила. Отправям публична покана към „Демократична България“, Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви пред Българското национално радио Мая Манолова. Тя е уверена, че „Изправи се. БГ“ ще прескочи парламентарната бариера.

„Има нужда от нови играчи на политическата сцена. Ние дали сме стари партии, все пак участвахме в два парламента. По-важно е тук кои от формациите на промяната наистина искат да демонтират мафиотския модел, кои искат съдебна реформа. Това се видя в 46 НС. Видя се кои не искат да има съдебна реформа. А там в спецпрокуратурата и спецсъда има звена за поръчки за репресивни действия – властта си има бухалка“, коментира още Манолова.

По думите й за хората е важно дали формациите на промяната ще направят обединение, за да направят праителство и да бъдат първа политическа сила.

Според лидера на гражданската платформа „Изправи се БГ“ има нужда от такъв проект.

„Има нужда от нов играч на терена. Няма нужда да ги делим на стари и нови. Става дума кои от играчите, включително и от формациите на промяната наистина искат да демонтират мафиотския модел“, обясни тя.