Ако трябва с една дума да обобщя това, което ме мотивира при встъпване в длъжност, думата е отговорност. Оценката ще бъде дадена от българските граждани, защото обществото е най-справедливият съдник. Ще продължа да работя съвестно и отговорно в интерес на страната си, защото каузата е една – това е България и нейното благополучие. Това каза служебният премиер Стефан Янев, който днес официално положи клетва начело на второто служебно правителство.

Той посочи две важни задачи – организацията на честни избори и решаване на проблемите на хората през следващите месеци, които ще са тежки.

„Държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза. България се нуждае от устойчива перспектива.

Времето което предстои, няма да бъде леко. Предстоят тежки месеци и ще е необходимо да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени още по-ефективно. Уверен съм, че следващият служебен кабинет ще се справи с това предизвикателство и ще положи всички усилия интересите на българските граждани да бъдат защитени.“, каза още Стефан Янев.