За да се попълни мнозинство за правителство, трябва да е цялата група на ИТН и нито един човек по-малко. Всички хора искаха да има правителство. Вие искахте ли да имате правителство? Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат интерес да няма правителство", смята лидерът на "Движение 21"

"Единственият субективен фактор е когато ви налагат позиция, която не отговаря да вашите представи. Нямам илюзия, че може да бъде променено разбирането на Трифонов и сценаристите. Правителство може да се състави, ако се елиминират Слави и сценаристите. Какво като е партията на Слави Трифонов? Този човек не контактува с групата си, никой не знае как взема решения и кой му ги спуска.

Никой не знае как Слави Трифонов взима решения и кой му ги спуска. Това, че има изградена енигма от миналото не го прави физически и психически равностоен на Бойко Борисов. Ако тия хора имат два грама разум, сами могат да стигнат до извода, че тая работа не е читава", каза тя.

"Аз не гледам на тия хора като на крепостници и роби на Слави Трифонов. Когато те възприемат ИТН като кауза за промяна, те би трябвало да се замислят какво означава това изречение - то не означава сляпо подчинение на Слави и сценаристите. От марионетки не става нито партия, нито политически проект", заяви Дончева.

"При Слави Трифонов има орда комплексари, които смятат, че имат качества, но системата им пречи. Това води до грешни решения. Представянето на списъка с продавача на шнорхели и свършва в не знам си кого, показва това. Държавата не може да бъде в ръцете на философ, който е продавал шнорхели", обясни тя.

"Когато Слави е започнал проекта е бил в друго физическо и психическо състояние", каза тя.