В района на АМ „Тракия” е задържан мъж, превозвал нелегални мигранти.

На територията на област Пазарджик се извършват засилени проверки за нелегален превоз на мигранти, проникнали незаконно на територията на страната. В проверките на главните пътища са включени служители от сектор „Пътна полиция”, районните управления и Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Така вчера по обед в района на 67-ми километър от магистралата, в платното по посока за София автопатрул на жандармерията спрял за проверка микробус „Мерцедес”. Зад волана на микробуса бил 42-годишен мъж от Харманли.

Униформените установили, че той превозвал в товарния отсек 17 чужденци. На мястото са изпратени и екипи на сектор „Пътна полиция” и група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик. Оказало се, че превозваните мигранти са граждани на Афганистан и всичките са без документи за самоличност.

След извършване на необходимите първоначални действия те са транспортирани в местата за настаняване на чужденци при Дирекция „Миграция”.

Каналджията е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа, а возилото му е иззето. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.