Аз ако кажа всичко, което мисля за него, трябва наистина да ме осъдят. Жал ми е за полицаите. Те използват формулировка „за сведение“. През 2009 година някакъв чул, докато аз съм правел крос в резиденция Бояна. Аз крос не съм правил никога. Та този чул, че някой казал, че еди какво съм правил. Аз попитах дали този човек е жив, ... не съм го изял. Нула истина. После ме питаха дали евентуално мога да си спомня за някакъв Иван Танев, нито съм го виждал, нито съм го чувал. Нито съм имал къща, нито имот. Аз си имам къща в Банкя и там си живея. За всички тези набеждавания си има текстове, да продължават.... Това каза за на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов като коментар на изказването на вътрешния министър Бойко Рашков, че се надява бившият премиер да бъде викан да дава обяснения по редица случаи.

„Колкото повече стои служебното правителство, толкова антидемократът Румен Радев се дискредитира“, каза още Борисов.

„Кандидат- президентът Радев – разделителят на българския народ. С който иска да се среща. Белите, които направи и при това, което ще се случи септември и октомври – горчиво ще се вайкаме. Говоря за ваксините и за здравето на българския народ.“, каза още Борисов в отговор на въпрос има ли информация дали вчера президентът Радев се е срещал с Ахмед Доган в парк „Росенец“.

„Слушах Кацаров. Аз се надявам, че това, което излъга за подписите – и това ще стане ясно. Фактите говорят за дейността на българските герои и то във военно време, защото тази Ковид криза беше това. Тогава съм се запознах с Балтов, с Мутафчийски, с Кантарджиев, с Гигов, с Ангелов. Тези хора са професионалисти. Изчегъртаха Балтов, изчегъртаха шефовете на Ямболската, на Варненсата болници, дано не стигнат до ВМА.“, каза още Бойко Борисов. Той посочи, че новият шеф на болницата в Ямбол е на 69 години, като сравни възрастта му с тази на отстранения директор на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, който е на 66 години. „Това по Радевски е разбирането за демокрация, за борба с корупцията“, добави Борисов.