Президентът Румен Радев пристигна в Созопол за празника на града. Той беше посрещнат от кмета Тихомир Янакиев и председателя на Общинския съвет Георги Пинелов, съпровожда го и областният управител Мария Нейкова.

Държавният глава посети фотоизложбата „Уловени мигове от созополско око“ на площад „Хан Крум“ пред летен театър „Аполония“. Радев връчи специална награда в конкурса, излъчил фотоизложбата.

Десетки жители и гости на града го спираха в центъра, за да си направят снимка в него.

„Какво по-подходящо място от Созопол за този фотоконкурс? То е уникално - едно малко пространство, което прелива от история, от красота, от необятен, невероятен, неповторим дух. Какво майсторство трябва да запечаташ всичко това в един миг, който да разкрие цялата магия на вечния град? Град, който не само е носител на едно културно-историческо великолепие, но който вдъхновява всяко пооление към творчество. Затова много се радвам, че има млади участници.

За да не говорим за българската култура в минало време, трябва младите да намират своето призвание. Да търсят в градове като Созопол красота, вдъхновение и стремеж към самоусъвършенстване. Поздравявам всички участници в конкурса”, каза президентът Радев.

В момента Румен Радев и кметът Тихомир Янакиев тръгнаха по главната улица на разходка в Стария град. По-късно Радев ще участва и в празничния концерт, където ще посети местните жители.