Това щеше да е кабинет, който да работи с най-голяма скорост, това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето. Има важен положителен резултат – българското общество се убеди, че нашата нация има не малко почтени хора, добри професионалисти. През цялoто време следвах тактиката на ПП ИТН, днес с удоволствие реших да не се скрием и да се срещна с вас, за да отговоря на всичките ви въпроси. През последните дни към нас се насочиха доста цунамита. Това заяви Николай Василев, който беше номиниран от "Има такъв народ" за премиер, а после лидерът Станислав Трифонов обяви, че оттегля номинацията. В момента част от ръководството, в лицето на Тошко Йорданов, дава пресконференция, която е първа за партията. Лидерът Станислав Трифонов не присъства на нея.

„През 2002 заради „Булгартабак“ атаките към мен бяха по-големи, но явно и тогава съм оцелял. Ако кандидатът за премиер беше съвсем нов – щеше да има критика, че няма опит.

Не се разграничавам от миналото“, каза Николай Василев.

Той изрази обида от мненията, че е продукт на ДПС.

„Бил съм част от Тройната коалиция, защото нямаше коя друга коалиция да гарантира влизането на България в ЕС. Аз съм единственият човек, който е уволнил Делян Пеевски. В живота имам две зависимости – от двете ми дъщери и да видя България модерна и просперираща държава“, добави той.