Жалбите в изборния ден, подадени в Районната избирателна комисия в Бургас, са предимно от селата. Общинският председател на ДПС Айтос Юзджан Юмер е подал сигнал, че секретарят на секия 44 в село Черноград контролира вота като е заел позиция, от която вижда съответния избирател за кого гласува.

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев е внесъл жалба, че в село Детелина, в сградата на кметството, която се намира на 20 метра от секцията, е поставен плакат на ПП "Изправи се! Мутри вън!". В село айтоското Черноград пък, в секция 44, Билял Халил - застъпник от ДПС, заснемал лицата на хората, които гласуват и ги пускал в сайт..

Пълномощник на Коалиция "Демократична България- Обединение" е сигнализирал, че днес в изборния ден, между 10 и 13 часа, в секция в село Искра кметът на селото придружавал и присъствал с гласуващите в секцията.

Общинският лидер на ДПС Бургас Шерафет Мехмед се е оплакал от заместник председател на секция село Драганово, че пречел на работата на комисията, като не позволявал да се разяснява на гласоподавателите начина на работа с машината за гласуване.

От своя страна пък същият зам. председател на секцията – Стефан Петров, е подал сигнал, че застъпник два пъти е била придружител на хора в секцията, което е против методическите указания на ЦИК. Той е сигнализирал и, че в избирателната комисия има роднинска връзка: преседателят и един от членовете - са сестри.