Няма такова беззаконие, каквото се вихри в момента в страната. Кметът на село Бата е неправомерно задържан. Искаме да знаем дали има доказателства за извършено от него престъпление или се работи само по доноси, като се използва полицейското задържане. Това заявиха пред сгарадата на РУП Поморие кметът на общината Иван Алексиев и областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев. С тях са съпругата и дъщерята на кмета на Бата Георги Георгиев, председателят на Общинския съвет в Поморие Адам Адамов, общински съветници, кандидат-депутати, съмишленици и членове на партията.

Кметът Иван Алексиев поиска от дежурния в полицейското управление среща с новия началник Петър Богданов. Отговорът, който той получи беше, че началникът е зает.

Дъщерята на Георги Георгив каза, че полицейските служители са претърсвали дома им, но не са открили нищо. По тяхна информация кметът в момента се намира в управлението и нямат връзка с него, за да разберат има ли някакви доказателства срещу него.

Кметът Иван Алексиев каза, че по първоначални данни акцията срещу Георгиев е била по сигнал за купуване на гласове, но не сега, а на изборите на 4-ти април.

Току-що дежурният в управлениет излезе и затвори входната врата на сградата, което беше посрещнато с иронични овации от страна на членовете на ГЕРБ.

„Ще стоим тук, докато разберем какво се случва. Не може без основание да се задържат хора. Вчера така стана и с кметицата на село Лозарево, община Сунгурларе”, каза Димитър Бойчев.

Очаквайте още подробности.