Ренета Тонич ръководи управлението на спортната инфраструктура на Община Бургас от 2015 година, когато Бургас става Европейски град на спорта. Висшето си образование завършва във Франция със специалност „Международни отношения“ и “Европейски науки”. Професионалният ѝ опит е не само на местно, но и на национално ниво. Работила е в Министерството на регионалното развитие и благоустройството по програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, още при самото ѝ стартиране през 2012 година. Ръководила е международен отдел в ДП„Пристанищна инфраструктура“ и е участвала в разработването и изпълнението на международни проекти. Има редица специализирани обучения, проведени в страната и чужбина. Кандидат е за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС.

"С опита си в международното сътрудничество и в управлението на спортни съоръжения, смело мога да заявя, че ще продължа да работя и в бъдеще за подобряване на спортната инфраструктура. Трябва да се обърне специално внимание на развитието, не само на състезателния, но и на тренировъчния туризъм в региона.

В тази връзка мисля, че категоризацията на спортните обекти в Бургас ще бъде една естествена стъпка в тази посока. Що се касае организацията на реда и условията за ползване на спортни обекти и съоръжения, предлагам понижаване на административната тежест за ползвателите им, спортните клубове, което ще облекчи в голяма степен дейността им.”, подчерта тя.

“Усилията ми ще са насочени към създаване на подходящи условия завръщането на бургазлии в родния им град.
Бургас и областта трябва да се развиват, така че да бъдат още по - привлекателно място за хората, желаещи да създадат семейство и да се реализират тук. Със своята експертиза, ангажираност и професионализъм ще отстоявам позицията на хората! Европейското бъдеще на региона ни е в нашите ръце.”, каза кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС, г-жа Ренета Тонич