„Не мога да отговарям с „Ако“, а когато се случи– тогава. Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Тръгнал съм да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 милиона българи, участвали в референдума. Не съм имал намерение да вземам власт, да ставам депутат. Искам това нещо, което е логично, морално и заонно, да бъде наложено. Независимо от желанието на някаква политическа класа. Затова предприех този политически ход. Сега ситуацията като свобода на медиите и отношението към политическата система, е по-различна. Трябва да бъде изчегъртано това, което направи ГЕРБ. То е невъобразимо, недопустимо. Това каза създателят и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов в интервю пред БНР. Отговорът му беше на въпрос за бъдещите намерения на партията му и дали Трифонов ще бъде премиер, ако спечели новите избори.

„В зависимост от това, което реши суверенът. Това ще стане ясно след 11 юли. Суверенът решава. Не искам да бягам от никакви въпроси, но не се знае дали народът ще реши същото“, каза Трифонов.

„БСП е била най-слабата и беззъба опозиция, която е съществувала. Нинова казва, че няма да си подава оставката за загубата на изборите на партията й - това видиш ли нея не я касае, а ги касае хората около нея.“, добави той.

Според него, за да се променят изборите от пропорционални в мажоритарни има определена работа, която трябва да се извърши. „Не може днес го решаваме, утре да се случи. Има много работа на куп институции, за да може това да се реализира. Трябва да мине не много, но достатъчно време, за да се реализира това, което иска суверенът. То ще се случи, когато има парламент на спокойствие. ГЕРБ предлагат нещо, което е невъзможно да се случи. Може ли днес да направиш ремонт на колата си за 5 минути. Нали трябва да имаш време, възможности и условия.“, каза Слави Трифонов.

Той заяви, че не може да приема факта, че има група хора, които са се самозабравили. „Един човек от ГЕРБ изкрещя на ген. Атанасов: Ей, гном, не се ядосвай, защото пак ще получиш инсулт. Това е част от българския парламент. Там трябва да бъдат хора, които представляват цвета на нацията“, каза Трифонов.

На въпрос дали ИТН ще има кандидат за президент, той каза, че президентските избори са му малко далеч. „Сега има по-важни неща. Времето е наситено със събития и трябва да се вземат правилните, отговорните и моралните решения. При всички положения ще се стремя поведението ни да бъде адекватно, отговорно и морално.“, заяви той.

„Любовта не е да се гледате в очите, а да гледате в една посока. Имам щастието да общувам с хора, с които гледаме в една посока. Това са достойни, почтени и интелигентни хора. Трябва да събираш силни хора с качества.“, обощи Трифонов.