Българите очакват решения, които да бъдат взети от този парламент, така че трябва да му дадем шанс да свърши полезна работа, за каквато вече има сериозни заявки. Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети. Това заяви президентът Румен Радев по време на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора".

На въпрос кога ще бъде връчен втория мандат той каза, че в скоро време ще вземе решение, че трябва да се намери баланса. „Не трябва да губим надежда, трябва да заявим ясно нашите очаквания да има редовно правителство“, каза държавният глава. Той заяви, че е рано още да се мисли на коя партия ще бъде връчен третия мандат, ако се стигне до него. „Зависи какво ще се случи на втория.“, добави той.

„Очаквам парламентарнопредставените партии и сегашното правителство да намерят сили за актуализация на бюджета. Защото ще бъде крайно безотговорно към милионите български пенсионери, към трудещите се, към хиляди фирми, изправени пред фалит да се окажат без подкрепа точно, когато имат най-много нужда. За такава подкрепа в момента в бюджета няма средства.“, заяви Радев.

Днес държавният глава даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора".