Фен на премиера Борисов го посрещна с метла в град Шипка.

"Като те гледам как те мачкат... Ако съм на тебе... Не мога да ги търпя, казвам ти!", обърна се към министър-председателя разгневеният мъж. И продължи, очевидно имайки предвид политическите предизборни дебати по БТВ тази сутрин: "Ако знаеш какво те правиха пак сутринта в 8 часа..."

Само габровецът ми хареса, каза фенът на Борисов, а той му подсказа: "Томислав Дончев!" Но човекът продължи да се възмущава, че всички останали му се нахвърлили.

Борисов пусна репликата, че човек трябва да обича и врага си.

Сцената се разигра пред читалище “Светлина” в града. Стана ясно, че сградата била изоставена през последните 30 години и затова стигнала до това положение и тъне в разруха. Сега били отпуснати пари и ще започва ремонт.

Премиерът не пропусна задочно да репликира президента Румен Радев, без да го назовава поименно: "Идват на 3 март веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате. Това е наше задължение, да го направим".

А и по свойски начин подчерта отново добрите отношения с Турция. "От война до най-добри приятелски и съседски отношения. За националния ни празник кулата "Атакуле" в Анкара е светнала в цветовете на трибагреника ни".

За помощта си за възстановяването на камбанарията на храма Бойко Борисов получи благодарствен знак от Старозагорската митрополия, лично от нейния митрополит Киприан.

По-късно Борисов написа във Фейсбук:

"С осигурените от правителството над 100 000 лв. се ремонтира НЧ "Светлина 1861" в град Шипка. Дейностите включват укрепване на сградата, както и ремонт на покрива. Преди да отпуснем средствата миналата година, културната институция се е рушала в продължение на 30 години. А опонентите ни твърдят, че при нас имало разруха? Никога не са ни изненадвали провокациите им. Когато нищо никога не си построил, друго не ти остава."