„Какво дебатираме? Да закрием този парламент? Без това падна всичко, което може да бъде уважително за парламента. Всички да се срамуваме – дотам го докарахте“.

С тези думи депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов се обърна към опозицията от БСП и ДПС, които настояват за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, предаде репортер на БГНЕС.

С изказването си Рашидов защити председателя и разкритикува лидерите на двете партии за неоснователните, според него, искания за предсрочното прекратяване на нейните правомощия.

„Когато Карадайъ не беше още Кевин Костнър, аз бях до ДПС“, пошегува се Рашидов от трибуната, който упрекна лидера на движението, че си купува твърде скъпи очила.

След това Рашидов насочи вниманието си и към председателя на левицата Корнелия Нинова. Според него между нея и премиерът Бойко Борисов, който тя често критикува, имало искра. „Поканете го в един ресторант и си говорете по мъжки“, подкани я депутатът.

Дебатът не е днес дали Цвета Караянчева е обидила парламента, а че Елена Йончева е обиди цялата българска държава. Днес дебатът е да бъде отзована. Тези неща ви убягват и се занимаваме с вътрешните работи“, смята Вежди Рашидов.