Полицаи разпитват варненка откъде е купила евтини яйца, които хвърляла по офиса на НФСБ

img

Полицията е разпитала варненката Милена Пехливанова за хвърлянето на яйца по офиса на НФСБ в морския град. Участничката в протеста се е явила на разпит с адвокат и отаказала да дава обяснения. Полицаите се заинтересували от кой магазин са купени яйцата, след като разбрали, че били на промоция. Това разказа във Фейсбук общинската съветничка от ДБ Стела Николова.

Вижте какво още пише Николова:


Днес в 14.30 Милена Пехливанова бе призована в Първо РПУ за снемане на показания, относно хвърляни яйца по офис на НФСБ във Варна по време на протестно шествие. Г- жа Пехливанова се яви с адвокат, като отказа да дава обяснения по случая.

Любопитно е, че днес й се обадил полицай от Второ РПУ в 9.30, който казал , че случайно се намира до тях и искал тя да слезе пред дома си, за да даде показания "да не се разкарвала". Милена, естествено отказала тази "екстра" и заявила, че ще се яви с адвоката си в уречения час.

Малка група граждани се събрахме да я подкрепим, но някак притеснихме полицаите, които бяха напуснали кабинетите си в сградата и се подпираха отвън до полицейските коли.

Интерес предизвикаха яйца, които бяхме купили на промоция. Заинтересуваха се от кой магазин. За това дадохме сведения.

Интересното е, че варненската прокуратура по телефона е наредила да се образува преписка за хвърлените яйца, докато в София това се случва ежедневно и сградата на МС е цялата в домати и яйца.

Както знаем, българския съд се е произнесъл, че гражданите имат право да изразяват политическа позиция като хвърлят яйца и домати, но очевидно варненска прокуратура не е чувала за това или се преструва, че не е чувала.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"