Протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев са още по-мотивирани да отстояват исканията си за техните оставки. В София се блокират 9 възлови кръстовища. Президентът Румен Радев излезе сред протестиращите. Това е третата поред лична подкрепа на държавния глава към недоволството на хората от управлението на кабинета ”Борисов 3” и действията на Обвинител №1. /Виж най-долу изказването на държавния глава/

Румен Радев изненада с появата си хората, събрали се на протеста тази вечер


Напълно е блокирано движението на т. нар. „Триъгълник на властта“ с няколко хиляди души. В началото хората започнаха да хвърлят семки, бонбони и торбички на хранителна верига по сградата на МС. Има плътен кордон от полиция, но не се стигна до напржение. Скандира се „Оставка“. Хората започнаха да си раздават фалшиви банкноти в знак на протест срещу думите на управляващите, че хората по площадите са платени. Очаква се тази вечер протестиращите да се разделят на 9 лъча и да блокират ключови булеварди и кръстовища. Има призив утре сутрин да затворят магистрала "Тракия" и цялото Южно Черноморие. "Ние сме тук за оставка и затвор на всички мафиоти", скандират хората.

Днес е 15-ти поред ден на протести в столицата. Рокадите в кабинета подействаха като заряд за хората, които искат промяна. Още от 17 часа те започнаха да се събират около фонтана на президентството. Организаторите в лицето на „Отровното трио“ обещават изненади за властта. Припомняме ви, че вчера вечерта бяха блокирани 11 възлови кръстовища в столицата. Адвокат Николай Хаджигенов призова хората тази вечер: "Следващата сряда да затворим цялата страна". Актрисата Милица Гладнишка вдигна с думите си "градуса на напрежение". След още няколко оратора, множеството от хора се раздели на 9 лъча, които ще блокират 9 възлови кръстовища. Новите места са кръстовищата на бул. "България", "Лъвов мост" и "Фритьоф Нансен".