Победителите на парламентарните избори ГЕРБ вероятно ще имат от Бургас 4 депутати, а „Продължаваме Промяната“ -3. По двама народни представители се очертават за „Възраждане“ и ДПС, а БСП „Български възход“ и „Демократична България“ ще пратят по един човек в Народното събрание.

Това сочат изчисленията по метода на Хеър-Ниймайер, след като бяха обявени резултатите от 100% обработените протоколи. Те обаче могат да се променят след преразпределението на мандатите от вота в чужбина и от вътрешността на страната.

Засега сметките показват, че в парламента отиват: Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова и Андрей Рунчев от ГЕРБ, Константин Бачийски, Христо Симеонов и Богомил Петков от „Продължаваме промяната“, Петър Кънев - от БСП, Цончо Ганев и Борис Аладжов от „Възраждане“, Севим Али и Ешереф Ешереф от ДПС, Виолета Комитова от „Български възход“ и Ивайло Мирчев от „Демократична България“. Комитова и Мирчев са водачи на листи в по два избирателни района и ако изберат другия, към парламента отиват Стоян Грозев от партията на Стефан Янев и Димитър Найденов от ДБ.

.