Двама от най-речовитите и енергични общински съветници Ангел Божидаров и Геори Дражев останаха извън новия състав на Общинския съвет в Бургас. През изминалите 8 години нямаше сесия, която да мине без култовите изказвания на двамата. Свръх дейни, с директни реакции, те бяха сред най-атрактивните представители на местния парламент. Дали ги приемат на шега, или се съобразяват с тяхното мнение останалите общински съветници – няма значение, факт е, че те бяха неизменна част от предходните два Общински съвета. Днес и двамата остават извън местния парламент. Те бяха заедно в групата на НФСБ през 2011-та, в последната година напуснаха разочаровани и поеха в различни посоки на тези местни избори, въпреки че бяха заедно като емблема на много обществени събития през годините. Ангел Божидаров беше сега част от „Ние, гражданите“, а Дражев в последния момент се яви с номера на „Български социалдемократи“. Безспорно двамата са колоритни, с години създавали едни от най-големите суматохи и бисери в Общинския съвет, но винаги диалогични и вземащи отношение по разнообразни теми. Ето как приемат оставането си извън Общинскиясъвет.

„В общ план „Ние, гражданите“ се представихме добре. Коалицията беше съставена месец и половина преди изборите. Представихме се наравно с 30-годишната СДС, с 8-годишната НФСБ, с „Да, България“, задминахме ДПС. Това за мен е успех. В личен план – разбира се, че има леко разочарование, аз бях един от най-работещите общински съветници с докладните, които съм внесъл, работил съм, обикалял съм, разговарял съм, има доста решения, които са приети, полезни за Бургас. За мое съжаление - това не се оказа някакъв интерес за гражданите на Бургас, те не проявиха интерес към един от най-работещите съветници. Вотът беше корпоративен, партиен, на фенове и т.н. Вотът беше всичко друго, но не и да подкрепи работещите досегашни съветници. Бяха избрани хора, които 4 години нямат внесени нито една докладна и не са се изказали нито веднъж. Всеки уважаващ себе си политик трябва да каже – Глас народен, глас Божи.“, коментира Ангел Божидаров.

Той е решил да си даде няколко дни почивка, да отмине емоцията от изборите. „Не крия, че не ми е чужда мисълта вече да се откажа, но колегите в коалицията бяха категорични, че не съм толкова стар, а аз скоро ще навърша 60 години. Ще видим какво ще реша.“, каза Ангел Божидаров. Неговият първи мандат в Общинския съвет е бил през далечните 1991-1995 година, а другите два 2011-2015-та и 2015-2019-та.

Георги Дражев приема като закономерност оставането си извън Общинския съвет.

„Закъснях, освен това много малко пари вложих – на хората кампаниите им струваха 200 хил, а моята беше 2 хил. Аз дори не можах да уведомя моите приятели в бюлетината с кой номер сме. Звъняха ми близки приятели да ме питат. Материалите ми останаха наполовина незалепени. Не съм разочарован, хубаво е малко да почине човек, да претегли нещата, да премери. Новият Общински съвет ще бъде съвсем печалбарски. Отрицателният вот е погубен от преференциалният. Хората не гласуват за каузи , а за роднини и приятели. Ще има парализа на политическата система.“, каза Дражев. Той подчерта, че няма да се откаже да се занимава с политика и че дори може да бъде по-полезен извън Общинския съвет, както и че поддържа нормални отношения с всички.

„Аз се занимавам с политка, откакто се помня. Политиката не е всичко, но всичко е политика. Управлението на всички икономически, социални и юридески процеси се управлява чрез политически механизми. Хората не се борят за кауза, а това е много страшно.“, каза той.