Разширяването на социалния патронаж с медицински грижи и създаването на възможности възрастните и самотно живеещи хора да бъдат посещавани периодично от асистент. Това бе един от акцентите и ангажиментите, които кандидатът за кмет от ГЕРБ за Царево Георги Лапчев постави пред жителите на село Кости. След два мандата като кмет на общината, жителите на отдалеченото странджанско село могат да пътуват значително по-безопасно и удобно.

Лапчев и кандидатите за общински съветници припомниха, че бе рехабилитирана основно 7-километровата отсечка, която свързва Кости с пътя Царево – Малко Търново. През последните 2 години бяха ремонтирани участъците в най-влошено състояние между с.Изгрев и с.Българи, откъдето минават и пътуващите за с.Кости.

„Подобряването на пътната инфраструктура в региона се дължи на общите усилия на местната власт и народните представители от ГЕРБ-Бургас“, подчерта депутатът Диана Саватева, чийто род е от Кости. Тя изтъкна предимствата на листата за общински съветници, с която партията участва в местния вот в Царево – хора с различни професии и различен управленски опит, но добре подготвени, местни кадри, познаващи добре нуждите на региона.

Кандидатът за трети кметски мандат инж. Георги Лапчев заяви пред жителите на с,Кости, че грижата за хората остава траен приоритет за него и запозна местните с възможността изоставената здравна служба да се превърне в база за долекуване и рехабилитация от частни предприемачи. Така в селото ще има постоянно здравни специалисти, които ще бъдат в помощ и на хората тук. Царево вече разполага с общинска линейка, която да помага при транспортиране на болни, с изключение на спешните случаи.

Облагородяването на по-малките населени места е друга важна линия в програмата на Лапчев за следващия мандат. След като преобразихме общинския център, можем да насочим усилията си към селата, заяви той.

Жителите на Кости имаха възможност да разговарят лично по-голямата част от кандидатите за общински съветници, на които Лапчев ще разчита-Даниел Николов, Таня Янчева, Нели Фешева, Георги Русинов, Калин Стоянов и Ангел Цигуларов.