Коалиция „Ние, гражданите“ представи официално кандидатите си за общински съветници и кандидата си за кмет Теодор Шейков, с което откри предизборната си кампания за предстоящите местни избори. Те обявиха и акцентите си, по които ще работят през следващите 4 години.

Радвам се да открията тази кампания с чувство на благодарност и решителност. Ние ще водим позитивна кампания и ще работим с всички политици и независими кандидати, които имат желание да са полезни на града. Бургас трябва да бъде умен град, който не е просто един софтуер, а нещо повече - умни решения, използване на нови технологии за управление, умни политии и умни граждани. Считам за необходимо след изборите да се направи един Градски съвет, в който да участват кметът, представителите на различните отрасли и представители на местния парламент. Имам визия и за по-зелен град, за силна местна икономика, за приобщаващи и силни квартали“, каза кандидатът за кмет Теодор Шейков по време на представянето, което се състоя в културен център Морско казино.

Шест приоритета обяви кандидатът за общински съветник Ангел Божидаров, който има солиден опит в местния парламент. Единият от тях е организирането на Неделен пазар, на който дребните производители да могат да продават своята продукция и да подпомагат семейния си бюджет. Другият е изграждане на втори етаж на паркинга под Трета поликлиника, както и проектиране на паркинги във всички комплекси. Строежът на общински стадион е следващият приоритет на коалицията. Бъдещите общински съветници ще работят и за изграждането на статуя на закрилника на Бургас Свети Николай Чудотворец, която да се превърне в символ на града. Божидаров посочи, че една от целите му ще бъде и отпадане на разширената част на Синята зона и тя да обхваща само района между улиците „Булаир“, „Сан Стефано“, „Христо Ботев“ и „Цар Симеон“.

„Още от първия ден на новия Общински съвет ще започнем работа с крайна цела – изграждане на леко метро. Това ще е наземна железница, а само в центъра, от ж.п. гара до хотел „Космос“ ще влезе под земята.“, каза той. Амбициозният проект бил съгласуван и с професионалисти в сферата на транспорта. Според Божидаров линията, която ще свързва „Меден рудник“ със „Славейков“, ще минава пред „Възраждане“ и „Братя Миладинови“, тази с „Изгрев“ - през „Лазур“ и „Зорница“.

„Нашата уникалност е, че ние няма да се съобразяваме с указанията на партийни централи в София, а ще изъплняваме желанията на нашите съграждани.“, каза кандидатът за общински съветник Бенчо Бенчев.