„Подкрепата за коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” расте. Мъдрият избор е свързан с това в следващия парламент да има политическа и математическа възможност за дясноцентристко управление. Силата е в съюза, разцеплението е слабост. Интригата на изборите ще бъде колко точно силно ще бъде представителството на градската десница в лицето на „Реформаторски блок – Глас народен” в следващия парламент. От това ще зависи възможността има ли управленска конфигурация или не”, заяви в „Събуди се” Петър Москов, председател на предизборния щаб на Реформаторския блок.

„Изправени сме пред риск – една немалка част от следващия български парламент да бъде представител не на български национални интереси, а на чужди. През БСП това е държавният руски интерес. През която и да било турски фракции означава интерес на турската държава”, на мнение е Москов. „В интернет има много упреци срещу мен за това, че се коалирахме. Искам да отговоря защо направих това, тъй като е важно за нашите избиратели. Обсъдихме всички варианти за явяването ни на изборите. Всеки един от тях е тежък. Гласувахме за продължаването на преговорите с Реформаторите с едно условие – те и ние да запазим своята равнопоставеност, идентичност и независимост. Те приеха това условие и така се създаде коалицията. Това е политическо решение, а те не са лесни. Някакъв компромис има, но няма задкулисие в него”, обясни Светльо Витков, кандидат-депутат от „Глас народен”. „За пет години стигнахме до този извод – важно е обединението в дясно иначе управлението ще отиде в други ръце”, допълни той, цитиран от БЛИЦ.

„Подкрепата за коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” расте. Мъдрият избор е свързан с това в следващия парламент да има политическа и математическа възможност за дясноцентристко управление. Силата е в съюза, разцеплението е слабост. Интригата на изборите ще бъде колко точно силно ще бъде представителството на градската десница в лицето на „Реформаторски блок – Глас народен” в следващия парламент. От това ще зависи възможността има ли управленска конфигурация или не”, заяви в „Събуди се” Петър Москов, председател на предизборния щаб на Реформаторския блок. „Изправени сме пред риск – една немалка част от следващия български парламент да бъде представител не на български национални интереси, а на чужди. През БСП това е държавният руски интерес. През която и да било турски фракции означава интерес на турската държава”, на мнение е Москов. „В интернет има много упреци срещу мен за това, че се коалирахме. Искам да отговоря защо направих това, тъй като е важно за нашите избиратели. Обсъдихме всички варианти за явяването ни на изборите. Всеки един от тях е тежък. Гласувахме за продължаването на преговорите с Реформаторите с едно условие – те и ние да запазим своята равнопоставеност, идентичност и независимост. Те приеха това условие и така се създаде коалицията. Това е политическо решение, а те не са лесни. Някакъв компромис има, но няма задкулисие в него”, обясни Светльо Витков, кандидат-депутат от „Глас народен”. „За пет години стигнахме до този извод – важно е обединението в дясно иначе управлението ще отиде в други ръце”, допълни той.

Утре, понеделник, Витков ще е в град Поморие, където ще изнесе концерт пред Народно читалище "Просвета 1888".