Нашата управленска програма е реално изпълнима. Важно е да преодолеем лъжливите обещания на БСП. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветaнов по време на среща с граждани на Средец. "Смятате ли, че може да има опрощаване на лихви? Мотото на БСП е "да накажем богатите, за да дадем на бедните". Никой обаче не си зададе въпроса колко са хората с толкова високи доходи - става дума за едва 7000 души в цялата страна“, каза Цветанов. Той подчерта, че бургазлии могат да се гордеят с водач на листата на ГЕРБ като Ивелина Василева. По думите му, бургаските депутати винаги са работили за решаването на проблемите на региона.



Цветан Цветанов изтъкна, че като премиер Бойко Борисов е убедил европейските лидери да отпуснат на България 320 млн. за справяне с мигрантския проблем. Той отчете и ръстът в туризма, постигнат от кабинета "Борисов". “Когато БСП управлява държавата катастрофира. Вторият кабинет на Бойко Борисов плати над 6 милиарда лева за стари задължения“, категоричен бе Цветанов.



„С кмета Иван Жабов отдавна работим заедно, за да реализираме успешни проекти за просперитета на Средец. Хората за нас са най-важни. Работихме за изграждане на инфраструктура - намираме се в едно бижу– Трансграничния културен център в Средец. На територията на общината бяха инвестирани над 20 млнл лв., като половината от тях са за новата ВиК мрежа на Средец“, каза Ивелина Василева.



Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов заяви, че програмата за безвъзмездно саниране на многофамилни жилищни сгради ще бъде размразена в следващ управленски мандат на ГЕРБ и ще обхване не само блоковете, но и по-малките сгради.