Промяна в статуквото, много бързи реформи в образованието икономиката и победа на предстоящите избори. Тази заявка даде БСП при откриването на предизборна шатра на партията на бул. „Богориди” в центъра на Бургас.

Там симпатизантите на левицата ще имат възможност да получат информация за всеки един отделен пункт от програмата на социалистите и да се срещнат с кандидатите за народни представители от Бургас.

В момента са в ход и срещите с браншовите организации и гилдиите, които очертават твърде мрачна моментна снимка в икономически план, сочат наблюденията на кандидат-депутатите.

„Проблемите на българския бизнес са все по-големи, все по-тежко върви производството. Напрежението е много голямо и в училищните среди. Ще настояваме още в началото, или Законът за образованието да се преобърне с хастара нагоре, или да се приеме нов. От изключително значение е и развитието на туризма и икономиката. Варна има два пъти и половина по-голямо производство, колкото Бургас и почти два пъти по-голям приход от туризъм. Бургас тръгна в правилна посока с взимането на летището в Равнец, но загуби с това че десет години лъскаше имидж”, каза водачът на листата на БСП в Бургас Петър Кънев.