Дълги години чертахме граници помежду си по времето на преход. Не поставяме разделителни линии - който прави това, остава в изолация. Искам доверието ви, за да има единение в България. Време е българската нация да бъде единна и това е моята голяма цел. Искам да бъда президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците. Политическата апатия е най-големият ми опонент в тази кампания. Това заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева по време на официалното откриване на предизборната кампания на партията, което се състоя в зала „Арена Армеец“ в София.

Тя очерта основните си приоритети. Балансирана и активна външна политика, отчитайки интересите на България. Президентът трябва да бъде гарант за модернизиране на армията в алианса. България трябва да бъде фактор на сигурността. Да няма ексалация по нашите граници, а във вътрешнополитически план да отстояваме стабилност. Ще работим за издигане авторитета на държавните институции. Редовно ще бъда в Народното събрание, за да го информирам за избора на висши държавни длъжности при условията на прозрачност и на толерантност.", заяви тя.

Тя посочи две причини, които я карат да бъде уверена, че ще бъде новият президент. „Убедена съм, че ще бъда президентът на Република България по две причини - първо, в тази зала съм с 15 000 победители, и второ, с вицеадмирала сме силен екип със силни идеи за бъдещето на България. Държавата има нужда от стабилност, нацията ни - от единство, обществото ни - от върховенството на закона. Президентът е гарант на правовата държава и стабилността. Ще работя за съдебната реформа, ще настоявам за независим, работещ и справедлив български съд", каза още Цецка Цачева.