Д-р Тодоров за истерията с коронавируса в Бургас: Не подскачайте при всеки съмнителен случай, обикновеният грип е много по-опасен за младите хора

img

Още във вторник стана ясно, че съмнителните случаи на заразени с коронавирус в Бургас ще стават все повече. В този ден в Инфекциозното отделение изолирани бяха студентка и 40-годишен несебърлия, завърнали се от Италия. Техните тестове за заболяването бяха отрицателни, а въпрос на часове бе под наблюдение да се озоват още хора. Трябва ли обаче да подскачаме при всеки нов съмнителен случай? БургасИНФО се свърза с д-р Светослав Тодоров, който коментира темата.

„Жертви на коронаворус стават на първо място възрастни хора над 80-годишна възраст. Втората рискова група е около 65 години. Обръщам внимание, че младите и тези със здрава имунна система, както и децата не са толкова податливи и от тях заразените са единици. Според мен истерията около този вирус не трябва да се подхранва, защото обикновеният грип взима повече жертви, при това не рядко млади хора”, заявява д-р Тодоров. Той споделя, че много негови приятели му звънят притеснени за съвет.

„Истерията с коронавируса минава тези със свинския и птичия грип. Нека си спомним, че от предходните два щама много хора в трудоспособна възраст както и деца загинаха, а до този момент това не се случва с този вирус! Светът е с отворени граници - нормално е да се разпространи с бързи темпове! Ще пием витамини, температуропонижаващи средства, антивирусни медикаменти, антибиотици ( само, ако се наложи), сироп против кашлица, както при всеки друг вирус и ще оздравеем! Казват, че се раждаме, за да умрем, но в краткия промеждутък- живеем! Нека живеем спокойно и пълноценно. По 0 лесно е!”, е посланието на д-р Тодоров към всички притеснени.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

  •  

    абе как човек специализирал и току що взел не взел специалност неврология и даваш дежурства в спешно отделение за пари нощни ,ще се изказва след като нито това му е специалността нито има широкото мислене на вътрешните болести и др специалности . Това е жива реклама платена за един посредствен културен лекар който всички в Умбал Бургас го познават . Да е жив и здрав ,но той е още далеч от Алма матер ,но е натегач . и Вие му помагате .

  •  
    Маргарита
    2020-02-28 14:57:57

    Благодаря за хубавото изказване.

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас