Почина лекарят, опитал се да предупреди обществото за опания коронавирус. Доктор Ли влезе в болница малко след обявяването на епидемията, след като се зарази от пациент с глаукома.

Историята на китайския медик от град Ухан предизвика бурни реакции в цялата страна, а китайските граждани го обявиха за герой. Лекарят се опитал да предупреди за опасен непознат вирус още през декември, но бил посетен от властите и принуден да мълчи.

Само месец по-късно в Китай бе обявена епидемия, а жертвите и към днешна дата продължават да растат.

Доктор Ли изпрати съобщение в групов чат на медици, за да ги предупреди да вземат мерки и да носят маски при преглед на пациенти на 30 декември. Четири дни по-късно на вратата му почукали службите, които му връчили предупредително писмо. Всичко било с (не)доброжелателен тон. Предупреждавали го да си мълчи, да не всява паника и да не разпространява невярна информация. По-късно епидемията става факт

На 10 януари доктор Ли вече започнал да забелязва симптомите и върху себе си - кашлица, температура. Влошил се прогресивно, а диагнозата си получил на 30 януари - коронавирус.