Лекарският съюз: Уважавани лекари бяха опетнени без доказателства

img

Обезкървената специалност „педиатрия“ получи допълнителен отлив, стигна се до там, че уважавани лекари бяха опетнени без доказателства. Заставаме твърдо зад колегите, когато те биват нападани без доказателства. Това каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров по повод реакциите на обществеността, предизвикани от смъртта на 3-годишното дете в столичната педиатрична болница, предаде БГНЕС.

Маджаров обясни, че състоянието на детето е било несъвместимо със живота.

„Стана ясно, че в този случай се касае за изключително тежка инфекция, протекла по възможно най-бързия начин – двустранна пневмония с кръвоизливи в надбъбречните жлези. Състояние несъвместимо със живота. В световен мащаб загиват над 800 000 души годишно от това заболяване“, посочи председателят на БЛС и подчерта, че до момента са запазили мълчание по случая, защото са чакали да излязат резултатите от проверките.

Той призова обществеността да има повече доверие в хората с белите престилки.

„Призовавам всички заедно да се борим за истината, да информираме обществеността, да градим доверие и вяра. И в съвремието стават чудеса, но когато имаме доверие на своя лечител. Ние не можем да работим в среда, в която няма доверие. Вярвам на българските лекари, да направим заедно така, че да вярваме в българските лекари”, прикани Маджаров.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас