Зоната около очите е най-нежната част от лицето, която първа разкрива белезите на възрастта. Кожата в тази деликатна област е много тънка, а при стареенето на лицето се оформят динамични линии вследствие на мускулната хиперактивност и статични линии вследствие загуба на обем. Въпреки, че пътят на природата и застаряването не могат да се спрат напълно, новите технологии позволяват да се забави значително процесът на стареене чрез естетични процедури в областта на очите, обяснява д-р Милена Зъбова – дерматолог в Очен медицински център „Св. Николай Чудотворец“ в Бургас. Това е възможно чрез използване на висок клас филъри и ботокси. Те са въвеждат в засегнатите зони чрез инжекционни техники от лекари, обучени за това, а резултатите са трайни. При пациенти с по-ясно изразени проблеми в областта на очите като отпускане на кожата на горен и долен клепач прилагаме блефаропластика. Това е малка, но изключително ефективна интервенция за повдигане на горния и долния клепач, която променя цялостната визия на лицето, обяснява д-р Зъбова.

За предпазване от появата на дребни бръчици дерматологът съветва пациентите да използват слънчеви очила и слънцезащитен крем през цялата година, за да защитят очите и кожата на лицето си от вредните външни влияния като UV лъчение, вятър, екстремни температури или химични фактори. Постоянната грижа чрез подобряващи микроциркулацията на лимфата и клетъчния метаболизъм средства е важна за запазването на младежкия вид на лицето. Изборът и използването на защитни и възстановяващи структурата на кожата продукти е добре да се направи след консултация от специалист.

Консултациите за подходящите естетични процедури в Очен медицински център „Св. Николай Чудотворец“ са безплатни, а висококачествените продукти, с които работят екипите от специалисти, дават възможност за целогодишно прилагане на процедурите.