Животът ви може да се промени към по-добро благодарение само на едно откритие. Оказва се, че състоянието ни много зависи от това, което ядем! Ако ядете храни, богати на различни витамини, минерали и хранителни вещества всеки ден, се чувствате много по-добре и изглеждате чудесно. Правилното хранене е гаранция за добро здраве и настроение.

Ето няколко суперпродукта, които ще ви дадат здраве и безпрецедентна жизненост. С какво са по-различни от останалите храни? Фактът, че има малко калории в тях, но има много полезни вещества. Тоест, когато ги ядете, получавате всичко най-важно за тялото си, без да добавяте към теглото в грам. Чудо! Да се ??запознаем с тези невероятни хранителни продукти.

Продукти за енергични хора
Сурово какао от органичен произход
Чистото какао е наистина божествена храна. В шоколада, съдържащ какао има много захар и вредни добавки. Чистото какао съдържа антиоксиданти, магнезий, желязо, хром, манган, цинк, мед, витамин С, фосфор.

То е мощен източник на триптофан, съединение, което повишава нивото на ендорфини. Настроението ви ще се подобри в пъти, ако включите какаото в диетата си.

Семена от чиа
Чиа семената са склад на протеини и фибри. Това растение е много питателно. Достатъчно е само да се напоят семената във вода и да се изпие и ще замести пълноценно протеиновото брашно.

Спирулина
Това синьо-зелено водорасло е богато на хлорофил и антиоксиданти. Помага за намаляване на теглото, регулира дейността на храносмилателната система. Между другото, спирулината съдържа много желязо.

Годжи бери
Обикновено те се продават сушени. Това са най-хранителните плодове на планетата, съдържащи аминокиселини. Хапвайки ги често, можете да забравите за лошото настроение и ниския имунитет.

Семена и масла
Семената и маслата осигуряват балансиран спектър от аминокиселини и са богати на минерали като: фосфор, калий, магнезий, калций, желязо и много други.

Лен
Ленът е невероятен продукт. Независимо дали са семена, масло или смлян лен, еднакво полезно е. Растителните мастни киселини омега-3 и разтворимите фибри ще направят чудеса за вашето здраве.

Тези, които хапват лен, нямат проблеми с кожата и поради силния противовъзпалителен ефект не развиват инфекции. Тези семена могат да бъдат добавени към всяко ястие, това само ще подобри вкуса му.

Тези продукти са най-ценните в техния състав, те ще ви помогнат да останете здрави и красиви. / Zdrave.to