Здравето е крехък баланс в организма, който лесно може да се наруши. Ежедневно правим всякакви грешки, които допринасят за влошаване на здравословното ни състояние.

Трудно е да се каже каква е тайната на здравословния живот и дълголетието. Можем да кажем само, че има някои ежедневни прости грешки, които могат да навредят на здравето и най-вече могат да повишат риска от поява на рак.

За да намалите този риск, вижте какво трябва да правите.
1. Избягвайте водата с флуор.

Филтрирайте водата, която пиете. Ако тя е минерална, винаги избирайте такава с ниска дозировка на минералния състав. Изследванията показват, че флуорът е канцерогенен и повишава риска най-вече от тумори на костната система.

2. Пропускайте изследвания на скенер и с рентген, когато това е възможно.

Не настоявайте да ви се правят подобни изследвания, освен ако това наистина се налага. Някои хора настояват за скенер и рентген, смятайки, че те са безобидни и че са най-добрият начин за диагностика. Изследванията обаче показват, че избягването на излишните канцерогенни изследвания с йонизиращо лъчение намаляват риска от рак с около 2%.

3. Избягвайте безразборното пиене на хранителни добавки.
Хранителните добавки не са никак безобидни, дори напротив – те могат да бъдат канцерогенни. Нерегламентираният прием на добавки, били те и полезни, увеличава с няколко пункта риска от възникване на различни видове рак. Към тези добавки спадат витамин В6, В12, С и Е, бета-каротин и фолиева киселина.
Ако не се налага техният прием, избягвайте ги или поне следвайте строго указанията на вашия лекар. /az-jenata.bg