Вана с морска сол е рай за уморените крака

Най-доброто решение при уморени крака са контрастните вани. Отпуснете стъпалата за 5 минути в леген с гореща вода, след което преместете за 5 секунди в хладка. После за 10 минути ги потопете във вана със стайна температура, като предварително разтворите малко морска сол. Така умората ще си отиде набързо. Може да си направите и баня с помощта на цветове от лайка, листа от мента, евкалипт и коприва. Залейте 4 с. л. с 2 литра гореща вода и след като поизстине, сложете краката за 15-20 минути.

Бучка захар премахва главоболието от раз

Главоболието може да бъде премахнато по един изключително сладък начин. Когато се появи упоритият проблем, той ще престане да ви безпокои, ако 20 г прополис разтворите в 100 мл спирт. След като приготвите сместа, 40 капки сложете върху бучка кристална захар. После бързо изяжте сладкото "хапче". Болките в главата бързо ще си отидат. Друг начин за решение на досадния проблем е да допрете до страдащото място найлоново пликче, пълно с парчета лед.

Високото кръвно остава в миналото с арония

Аронията е ефективно средство, което отстранява спазмите в съдовете на главния мозък и постепенно нормализира кръвното при хипертония. За лечение се използват само изсушените плодове на растението. Рецептата е следната: 1 с. л. се залива с гореща вода, изчаква се, докато изстине, прецежда се и се изпива. Приемайте настойката, като постоянно я приготвяте свежа, 3 пъти на ден до стабилното подобрение на здравословното ви състояние.

Кората от върба лекува потенето на крайниците

Страдате ли от повишено потене на ръцете или краката, избавете се от проблема с настойка от бяла върба. 2 с.л. от стритата на прах кора на дървото залейте с 4 чаши гореща вода. Изчакайте 15-20 минути, прецедете и потопете крайниците за няколко минути в настойката. След това попийте влагата и напудрете със смес, приготвена от равни части талк и борова киселина.