Екипът на „КОЦ-Бургас” ЕООД организира за вас ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ в отделението по онкогинекология и отделение по анестезиология и интензивно лечение.
Високвалифицираният екип от лекари ще ви представи основна информация за протичането на една операция (попълване на задължителната документация, необходими изследвания преди операция, консултации със специалисти, анестезиолог, самото протичане на операцията) и ще ви запознае отблизо с чудесните условия и приятна атмосфера в нашата болница.

Допълнително ще получите полезни справочни материали. По време на обиколката ще можете да разгледате: предоперационна зала; операционните зали; реанимацията; стаите за настаняване на пациенти;

Предвидена са лекция и дискусии, фокусирани върху офис хистероскопия , която е съвременен щадящ метод за диагностика и лечение на разнообразни гинекологични заболявания.

Водещ ще бъде д-р Добрев който ще представи за първи път в Бургас офис хистероскопия и неините предимства.Той е единствения за Бургас, сертифициран от проф. Серхио Хаимович (Испания/ Израел ) който е доайен в офис хистероскопията. Д-р Маринова – анестезиолог ще изнесе лекция за „Въвеждане в анестезия”.
Хистероскопията е оглед на кухината и лигавицата на матката с фин оптичен уред, свързан с LED светлинен източник. Образът се появява на 19-инчов монитор благодарение на HD камера. За осигуряване на добър образ кухината на матката се ,,отваря” с помощта на физиологичен разтвор,който циркулира чрез специална помпа през хистероскопа.

Системата има и много фин шафт за вкарване на микрохирургични инструменти: ножичка и щипка, чрез които може да се вземе биопсия, да се премахне полип на маточната кухина, да се направят много малки корекции на кухината, премахване на сраствания, предракови изменение на шийката на матката, кръвоизливи или неправилни маточни кръвотечения, миомни възли, които нарушават кухината на матката.

Какви са предимствата на офис хистероскопията спрямо класическата диагностична хистероскопия?
- провежда се в амбулаторни условия и се отличават със значително по-кратък възстановителен период.
- не изисква престой в болницата
- манипулацията трае колкото един преглед,
- използва мини-хистероскопски инструментариум
- минимален риск за пациента
- не е необходима анестезия или в някои случаи може да бъде приложена местна.
- диагностичната стойност е изключително висока.

Денят на Отворените врати е безплатно събитие, за да присъствате е задължително да имате предварително запазено място.

Запазването на място може да стане по един от следните начини:

на телефон: 056/82 01 42

на място: гр. Бургас, Поликлиника на „КОЦ-Бургас” ЕООД - Регистратура

Събитието е на 22.10.2017 г. от 11:00 ч.

гр. Бургас, бул. „Стефан Стамболов" № 73, ет.7

ОТДЕЛЕНИЕ ПО ОНКОГИНЕКОЛОГИЯ

Продължава около час.