Искате ли да имате добра тренировка, но не искате да прекарвате хубавия летен ден във фитнес залата?

Според Харли Пастърнак, треньор и създател на 5 Factor Diet, не е нужно да жертваме лятото за тренировки. Потопете се в лъчите и направете тяло за плажа с летните фитнес съвети на Пастърнак:

1. Излезте от фитнес залата!

"Много от движенията, които правим в салона, са неща, които могат да се правят навън, но имаме предимствата на красивата природа, чистия въздух, слънчевата светлина и витамин Б".

Клякания за оформяне на бедрата или страничните навеждания за коремните мускули могат да се направят и на двора.

2. Разхождайте се навсякъде.
Когато времето е хубаво и позволява, ходете. "Ходенето е най-ефективната форма на упражнения", казва Пастърнак. Планирайте срещи на обяд в близост до работа, за да можете да ходите и да се уверите, че носите удобни обувки!

Така може да направите няколко допълнителни километра, без да взимате метрото или автобуса. И най-хубавата част - ходенето е безплатно! Спестете пари и изгаряйте калории едновременно.

3. Намерете си хоби.
"Смеех се на моите приятели, които работеха в градината, а сега аз го правя“, казва Пастърнак. Дори не го усещате като упражнение. Забавлявате се и същевременно сте здрави.

4. Тренирайте цялото тяло, за да изглеждате добре навсякъде.
Впечатляващият списък на клиентите на Пастърнак, сред които Меган Фокс, Аман Сейфрид и Лейди Гага, не тренират само за корема си, например, а на ротационен принцип корем, ръце, крака.

"Важно е да тренирате всичко, за да изглеждате добре отвсякъде", казва Пастърнак. Вземете йога постелката и направете няколко сета край басейна, преди да скочите! /profit.bg