За тези от вас, които работят седнали пред компютъра по цял ден, е добре известно, че в края на деня напрежението от позата се трупа в зоната на раменете и врата. Често пъти след работа се чувстваме схванати.

Най-лесният начин да отпуснете тялото си и особено раменете и да се освободите от стреса и натоварването е да движите раменете напред назад няколко пъти. Звучи просто и е такова – но ще се изумите как, ако го правите редовно, ще почувствате облекчение. Всъщност е толкова лесно, удобно и бързо, че няма да ви затрудни да го правите и през деня.

Как да изпълнявате упражнението:
Стойката е важна, затова застанете изправени, като краката са в една линия с раменете. Вдишайте бавно, като разтегнете раменете колкото се може назад и повдигнете нагоре. Останете в тази позиция за десетина секунди, като дишате спокойно. С бавни движения “завъртете” раменете напред и след това отпуснете в нормалната им позиция. Повторете същото нещо поне 5 пъти.

Упражнението отпуска мускулите на гърба, раменете и врата, като така предотвратява мускулната умора и скованост. А ако го правите редовно всеки ден, ще подобри стойката и баланса. /missbloom.bg