Областният съвет на БЧК провежда Национална информационна кампания „Ваксинко“. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК - Бургас. Кампанията е съпътстваща мярка по изпълнението на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), с управляващ орган Агенция за социално подпомагане.
Българският Червен кръст - Бургас ще раздаде на правоимащите бенефициенти по програмата информационна брошурка по време на получаването на хранителните продукти -втория транш, който стартира от 01 септември 2016 г. до 30 септември 2016 г. съгласно график публикуван на интернет страницата на БЧК-www.redcross.bg
В брошурката се съдържа информация за Националния имунизационен календар на Република България, както и ваксините включени в него. Ваксините, включени в него, предпазват от множество заболявания като: Хепатит Б; Туберколоза; Дифтерия; Коклюш; Хемофилис инфлуенце тип Б; Морбили; Пневмококови инефкции; Полиомиелит (детски паралич).