Прегледите за двойки с репродуктивни проблеми продължават в МБАЛ Бургас и идната седмица. На 25-ти юли (понеделник) и 27-ми юли (сряда) от 10:00 до 12:00ч. в Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение ще преглежда светилото в ин витро процедурите д-р Павлета Табакова. За двойките, които я посещават за първи път, прегледите са безплатни. Останалите са регулярни и са за извършване на процедури или проследяване на състоянието на пациентките.

Посещението в Звеното става след предварително записан час на тел.: 0876 35 77 33 в делнични дни от 08:30 до 15:30 часа. Препоръчително е двойките да носят със себе си стари изследвания, ако са си правили такива.

Следващ в Звеното по асистирана репродукция ще преглежда известният акушер-гинеколог д-р Георги Николов. Той ще е тук на 9-ти август от 08:30ч. до 14:30ч. Прегледите при него са регулярни, като отново е необходимо предварително записване.

Звеното по асистирана репродукция към Родилно отделение е единственото в Бургаска област, в което изследванията, консултациите и самите процедури се правят на място и не е необходимо на двойките да пътуват до съседни градове. В зависимост от състоянието на пациентките, се извършват няколко вида процедури, сред които: вътрематочна инсеминация със сперматозоиди от партньора или от донор, класическо ин витро оплождане, ICSI, замразяване на гамети и ембриони и др.