Поморие ще бъде домакин на юбилейната Национална конференция по ревматология. Форумът започва на 12 май и ще продължи до 15 май т.г. Срещата е с международно участие. Организатор е Българското дружество по ревматология, което ще отбележи четвърт век, от обособяването на ревматологията като самостоятелна специалност в България.

Конференцията е посветена на най-актуалните и първостепенни теми в здравеопазването. Ще бъдат обсъдени новите методи за лечение на възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан, дегенеративни ставни заболявания и кристални артропатии. Участие ще вземат най-изявените специалисти от България и чужбина. Тази година се очаква засилен интерес и увеличен брой присъстващи по повод 25-годишнинат.

В организационния и научния комитет присъстват имената на водещи специалисти у нас, сред които Почетният Председател на Българското дружество по ревматология проф. Рашо Рашков, председателят проф. Румен Стоилов, заместник-председателите проф. Златимир Коларов, проф. Анастас Баталов, секретари доц. Иван Шейтанов и д-р Силвия Маринчева и членовете на Организационния комитет: проф. Стефка Кузманова, доц. Антоанета Тончева, доц. Симеон Монов, Доц. Владимир Кадинов, доц. Стефан Стефанов, д-р Бойчо Опаранов и д-р Любомир Маринчев.