Двама специалисти по репродуктивна медицина ще преглеждат в Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ-Бургас през месец май. На 9-ти и 10-ти май от 08:30ч. до 15:00 ч. пациенти ще приема известният акушер-гинеколог д-р Георги Николов. А на 12-ти и 13-ти май от 10:00ч. до 15:00ч. в Бургаската болница ще преглежда светилото в репродуктивната медицина д-р Павлета Табакова. За двойките, които посещават Звеното за първи път, прегледите при нея на 12-ти май са безплатни. Д-р Табакова ще е тук и на 14-ти май, като на тази дата ще приема от 10:00ч. до 12:00ч.

Записването на часове за специалистите става на тел.: 0876 35 77 33 в делнични дни от 08:30 до 15:30 часа. Препоръчително е двойките да носят със себе си стари изследвания, ако са си правили такива.

В зависимост от състоянието на пациентките, в Звеното по асистирана репродукция се извършват няколко вида процедури, сред които: вътрематочна инсеминация със сперматозоиди от партньора или от донор, класическо ин витро оплождане, ICSI, замразяване на гамети и ембриони и др. Важно за пациентите е да знаят, че звеното на МБАЛ-Бургас е единственото в областта, в което изследванията, консултациите и самите процедури се правят на място и не е необходимо на двойките да пътуват до съседни градове. То се намира на първия етаж (до Родилно отделение) в хирургическия корпус на МБАЛ-Бургас.