Първото издание на изложение „Зона Здраве“ ще се проведе в Mall Galleria Бургас на 2 и 3 април т.г. В навечерието на Световния ден на здравето, изложението събира на едно място безплатни прегледи, изследвания и консултации с лекари специалисти от различни области. Основен партньор е Национална пациентска организация.

Изложението се провежда с подкрепата на Община Бургас, Областна администрация – Бургас, Районен център по здравеопазване, Районна здравно-осигурителна каса. В „Зона Здраве“ участват над 40 участника - здравни заведения, лекари специалисти, производители на стоки и услуги за здравето и красотата, спортни школи.

Целта на „Зона Здраве“ е да информира и популяризира профилактиката на заболявания, да покаже новостите в грижата за здравето, да даде възможност на всеки да се консултира с желания лекар, да участва в игрите и забавленията, да избере спорт за себе си или своето дете. Акция по безвъзмездно кръводаряване, демонстрации по първа помощ от БЧК ще допринесат този празник на здравето да стане поле за хуманност и добротворчество.

Национална пациентска организация, със съдействието на Медицинска лаборатория „ЛИНА“ организира безплатни изследвания за хепатит В и С. В програмата са включени също: измерване на пулса и на кислорода в кръвта с пулсоксиметър, оценка на сърдечносъдов риск, диагностика на стъпала и проблеми на опорно-двигателната система, диагностика на кожа, очни изследвания, тест на контактни лещи и др. Скринингите, които ще се правят на място по време на изложението от участниците, са безплатни.

От своя страна лекарите на лаборатория „ЛИНА” ще дават безплатни консултации и в двата дни на "Зона Здраве" Посетителите ще могат да получат съвети от специалистите по клинична лаборатория, микробиолозите, вирусолога, паразитолога, клиничния патолог, биолога и трансфузионния хематолог на най-голямата лаборатория в област Бургас. Консултиралите се с лекарите на "ЛИНА" ще получат и специален талон за 20% отстъпка от цената на стандартните изследвания във филиалите на лабораторията.

Всеки посетител може да спечели от над 100-те награди, осигурени от изложителите, ако попълни специален талон на място за участие в томболите. Можете да следите новините около "Зона здраве" и да участвайте и в играта във фейсбук на: https://www.facebook.com/ZonaZdraveBurgas/