Ученици от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията"събраха средства и дариха две инфузионни помпи на Първо педиатрично отделение на УМБАЛ Бургас. Оборудването ще помогне за прецизното и равномерно дозиране на медикаментите на малките пациенти. То беше прието от зам.-директора на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров и началника на Първо педиатрично отделение д-р Борис Петров Ангелов, дм.

„Много благодаря на тези чудесни деца, защото така помагат за интензивното лечение на малките бебенца”, каза д-р Ангелов. Той благодари изключително много и на директора на училището г-жа Людмила Боянова, зам.-директора г-жа Бонка Бодурова, както и на училищното настоятелство. Двете инфузионни помпи бяха опаковани в традиционните за Баба Марта цветове – бяло и червено.

„Няма нищо по-хубаво от това деца да даряват на деца. Днес с нас са ученици от 5. клас, които са представители на всички наши възпитаници, участвали в набирането на средства”, каза г-жа Боянова. Училището от години насърчава подкрепата на социално значими каузи.

„ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" и неговото училищно настоятелство всеки декември организират благотворителен коледен базар и бал. Учениците изработват картички и сувенири, а родителите приготвят сладкиши и със събраните средства подкрепяме различни каузи. През 2023 г. наше мото беше „Деца даряват на деца”, като единодушно решихме да помогнем на малките пациенти на УМБАЛ Бургас”, каза Станимир Апостолов, зам.-кмет по бюджет и финанси и председател на училищното настоятелство на ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията".

Дарението идва във важен момент, тъй като сега целият капацитет на отделението е запълнен и много малчугани разчитат на грижите на на екипа на Първо педиатрично отделение. Това е доказателство, че да дариш от сърце винаги има смисъл.