Представляват гъвкава фуния от гума или силикон. Събират цялото количество течност без да цапат бельото. С употребата им дамите държат стреса и дискомфорта далеч за цели 12 часа. Притежаването на един такъв аксесоар слага край на перманентното харчене на средства за тампони и превръзки. Дамските менструални чаши не абсорбират кръвта, а я събират, отделяйки я от тялото. Така вероятността от развитие на TSS инфекция намалява до минимум.

Менструални чаши - видове размери и материали на изработка

Менструалните чашки обикновено са в два стандартни размера. Малкият размер е предназначен за тийнейджъри и нераждали жени. По-големият размер е за дамите, които са раждали, а също и за онези с по-обилен менструален цикъл. Можете да видите върху опаковките и обозначение за размери: S, M, L, XL… При малцина ползватели може да възникне вагинално дразнене или дискомфорт, и то само ако чашката е поставена неправилно или е недобре измита. Как да изберем менструална чашка и за какво да внимаваме? Материалите, от които се произвеждат аксесоарите са пластичен еластомер, медицински силикон, латекс и естествен каучук. Единствено латексът би могъл да предизвика алергия при определени организми.

За всички момичета, за които месечният цикъл представлява най-ужасният период, съпроводен с болка и непрекъснато притеснение да не изцапат дрехите си от случайно разместила се дамска превръзка, избрахме топ 5 сред най-поръчваните менструални чаши в онлайн магазин MAKEUP, за поддържане на интимната хигиена в болезнените дни на месечния цикъл.

Коя е най-поръчваната и използвана менструална чашка

Intimina Lily Cup One е изработена от гладък медицински силикон и се отличава със специален, лесен за използване дизайн. Тя е малка по размер, но с голям обем. Може да осигури до 12 часа защита, без да се усеща в тялото. Нарежда се сред първите в редиците, когато напишете в търсачката “менструална чашка мнения”. Притежава двоен водоустойчив ръб и пръстен за изваждане, което я прави още по-удобна за начинаещи.

Менструална чаша Me Luna Classic се поставя и сваля лесно, благодарение на класическия пръстен. Минимизира риска от изтичане и зацапване на тялото, бельото и дрехите. Идеално се адаптира към релефа на женското тяло. Висококачественият (TPE) термопластичен еластомер може да се стерилизира.

Комплект менструални чаши Satisfyer Feel Confident представят немската школа. Те са с размери 15 и 20 мл. Направени са от хипоалергенен и мек, приятен на допир силикон. Изваждат се лесно и безболезнено – чрез специалните примки. Всички течове, неприятни миризми и раздразнения ще стоят далеч от вас.

Менструална чаша Mooncup е резултат от работата на британски дизайнери и специалисти. Изработена е от висококачествен термопластичен TPE еластомер. Събира менструалната кръв, без индикации за разливане навън. Управителният съвет на бранда от 8 дами промени навиците на новите поколения жени с този атрибут.

Менструална чаша и контейнер за дезинфекция Yuuki Rainbow. Размер S е подходящ за нераждали тийнейджъри и млади жени, с лек до умерен менструален цикъл. Купата побира до 24 ml течност. Разполага с мерителни линии, обозначаващи преминаването на критичното ниво от 13 ml. Размерите са: 67 мм височина и 42 мм ширина.

Всички менструални чаши са надеждни продукти, с помощта на които можете да тренирате във фитнеса, да плувате в морето или в басейна и да се разхождате без притеснения на открито през целия ден. Навярно много момичета се питат как се използва менструална чашка? При правилно поставяне всяка от тези женски джаджи се разгръща веднага. За отстраняването можете да хванете чашката от долната страна и внимателно да я издърпате навън чрез леко стискане. Почистването се извършва с топла вода и сапун. От време на време можете да дезинфекцирате аксесоара във вряла вода, за да избегнете опасността от развитие на нежелани инфекции.