Мащабна безплатна кампания за профилактика и превенция сред жителите и гостите на Бургас ще бъде организирана за Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници. Събитието е на 7 април от 09.30 до 17.00 часа. В сециално обособено здравно градче, разположено в градинката до Часовника, ще бъдат поставени 7 пункта и 2 линейки, в които всички хора, които желаят ще могат да се консултират с лекари от различни медицински специалности – кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и УНГ болести. Това обявиха медиците от Сдружение „Младите лекари“ на среща с медиите в сградата на Община Бургас. Към младите медици, ще се присъединят и студентите.

Кампанията е съвместна инициатива на Община Бургас и Медицинския факултет на университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя е под наслов „Болница на открито“. В една от шатрите студенти по медицина ще дават информация и ще правят демонстрация за оказване на първа медицинска помощ, като сърдечен масаж и обдишване.

Кампанията ще продължи до есента с пътуващи лекарски екипи, които ще посетят всички пенсионерски клубове в Бургас и ще популяризира здравословния начин на живот.