И през месеците септември и октомври 2022 г. PCR и бързият антигенен тест за COVID-19 ще са на по-ниски цени в "ЛИНА". PCR тестът е намален от 80.00 лв. на 60.00 лв., а антигенният тест от 15.00 лв. на 10.00 лв. Изследванията се извършват във всеки от самостоятелните филиали на лабораторията в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Повече за тестовете

Коронавирус COVID-19 PCR (SARS-CoV-2 RNA)

Благодарение на него директно се доказва наличието на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. PCR тестът е подходящ при: съмнения за заразяване с COVID-19 след контакт с болни; симптоми като кашлица, висока температура, главоболие и общо неразположение; необходимост от сертификат за пътуване с валидност 72 часа.

Европейският цифров сертификат за COVID-19 е на английски език и се издава на всички пациенти, които имат отрицателен резултат от теста.

Пробата за изследването се взема от назофаринкса посредством тънък, предназначен за целта тампон. Резултатите са готови в рамките на деня или при по-късно взети проби - на следващия ден.

Коронавирус aнтиген (COVID-19 Ag)

Бърз тест, който установява наличието на вирусен антиген в назофарингеалния секрет на човек. Резултатът се изразява като положителен или отрицателен. Антигенният тест се използва със същата цел като PCR теста, но се извършва по друг метод и резултатът от него е готов по-бързо - до 2 часа след вземането на пробата.

При отрицателен резултат пациентите получават европейски цифров сертификат за COVID-19 със срок на валидност 48 часа.

С адресите на лаборатория „ЛИНА” можете да се запознаете ТУК.