На какъв лекар да отидете при хемороиди? И какви са правилните стъпки за лечението на това колкото деликатно, толкова и разпространено състояние? Съвети за това как да си върнете комфорта и какво е адекватното лечение можете да получите на място в ОН КЛИНИК Бургас, чийто екип от опитни проктолози има десетки години опит в премахване на хемороиди и анални фисури без операция.

Защо е добре да направите консултация?

Още при първите неудобства в аналната област е желателно да се допитате до специалист проктолог. Макар и рядко, ректалното кръвотечение и болка могат да се асоциират и с други заболявания като анален и ректален карцином. С цел изключване на тези състояния, е необходима консултация. Тя се извършва в спокойната атмосфера на ОН КЛИНИК Бургас. Лечебното заведение разполага със съвременно оборудвани проктологични кабинети и екип от опитни медицински професионалисти. Завеждащ е известният д-р Здравко Димитров. За читателите на БургасИНФО той разкрива какво представляват хемороидите и защо се появяват. Както и защо не бива да се прибързва с оперативната намеса, но са нужни своевременни мерки, преди хемороидите да преобърнат нормалния начин на живот.

Фактори за развитие на хемороиди

„При това заболяване има равнопоставеност на половете, т.е. еднакво се среща както при мъжете, така и при жените. При нежния пол те често са вследствие на бременност и раждане, а при мъжете водеща роля имат физическите натоварвания - тежък труд и силови спортове. И при двата пола, други рискови фактори са следните: наднормено тегло, хроничен запек или диария, дълго седене на тоалетната чиния, начин на хранене, фамилна анамнеза и напредване на възрастта”, казва д-р Димитров.

Защо се обострят през лятото?

Времето също оказва влияние върху хемороидите. Те се активират по-често през лятото, защото топлината води до разширение на съдовете (вазодилатация) и нарастване на притока на кръв в аналната област. В последствие хемороидалните възли се увеличават и излизат извън аналния канал. Появяват се и оплаквания като сърбеж, подуване и болка в аналната област. В по-тежките случаи има кървене и зацапване на бельото.

„Оплаквания като болка, кръв върху тоалетната хартия или сърбеж често се възприемат като банални и незаслужаващи внимание. Напротив – именно в този момент е важно да се консултирате с проктолог, за да се изясни състоянието ви. Ако те са предизвикани от хемороиди, които не се подложат на лечение, страданията се засилват съществено – увеличават се хемороидалните възли, започват да излизат извън аналния канал, болките стават интензивни, а кръвотеченията – по-обилни”, споделя д-р Димитров.

Лечение

Според опитния лекар неоперативният метод, който се прилага в ОН КЛИНИК, е най-доброто и ефикасно лечение на хемороидалната болест. В зависимост от стадия на развитие на хемороидите, специалистът може да използва латексна лигатура или инфрачервена коагулация. В резултат - хемороидалният възел "изсъхва" и изпада само до 10 дни. През това време не се налага каквото и да е ограничение в ежедневието ви, нито болничен престой. Вие можете да шофиратe, да работите, да се забавлявате. Самата процедура отнема около 20 минути.

“В ОН КЛИНИК лечението е неоперативно, миниинвазивно и ефикасно. Към него се предлага и специална фармакологична терапия, разработена за клиниката и утвърдена в цял свят. За отличните резултати от лечението допринасят доброто ни сътрудничество с пациентите и екипите от професионалисти”, категоричен е д-р Димитров.

С какво са уникални диагностиката и лечението, предлагани на пациентите в ОН КЛИНИК?

  • без болка
  • без операция
  • без хоспитализация
  • без промяна начина на живот
  • специализирана и модерна апаратура

Не отлагайте решението на проблема с хемороидите.

Час за преглед в клиниката можете да запишете на тел:

Видео разговор с д-р Димитрова: https://www.youtube.com/watch?v=cX6Vacu5ndM&t=12s