В Он клиник Бургас едно от наложилите се лечения е неинвазивното премахване на Хемороиди

Хемороидите са деликатно, но сериозно заболяване, за което се говори малко с огромна доза притеснение. Данните от СЗО за изминалата една година сочат, че болестта обхваща около 75% от населението, независимо от пол, възраст и професия.

Има равнопоставеност на половете, т.е. еднакво се среща както при мъже така и при жени.

Причините за комплексни – наследствена предразположеност към заболяването, ако в семейството има родители или прародители с този вид заболяване, то се предава и на следващите поколения. Това не може да се промени, но медицината може да помогне за причините вследствие начина на живот.

Най-засегната е активната възраст, тъй като тогава и факторите за получаване на хемороидална болест са по-интензивни.

Рискови фактори:

- Запекът, който се поражда често от неправилно хранене – бърза храна, суха храна, с по-малко фибри, по-малко течности.

- Стресът играе важна роля – един работещ, съвременен човек със семейство и много задължения е подложен на по-висок стрес отколкото един пенсиониран.

- Физическото натоварване – това са хора с големи физически натоварвания или практикуващи силови спортове.

Не бива страхът от прегледа да влияе върху решението да се обърне внимание навреме на симптомите - кървене, сърбеж, дискомфорт в аналната област.

Оплаквания като болка, кръв върху тоалетната хартия или сърбеж често се възприемат като банални и незаслужаващи внимание. Напротив – именно в този момент е важно да се консултирате с проктолог, за да се изясни състоянието ви. Ако те са предизвикани от хемороиди, които не се подложат на лечение, страданията се засилват съществено – увеличават се хемороидалните възли, започват да излизат извън аналния канал, болките стават интензивни, а кръвотеченията – по-обилни.

Медицински център Он клиник България е част от международна верига клиники по цял свят.

В Он клиник Бургас едно от наложилите се лечения е неинвазивно премахване на Хемороиди, чрез метод признат от международната медицинска практика като максимално щадящ здравето на човека. Прегледът протича за няколко минути, без абсолютно никаква болка. Медицинската апаратура максимално точно визуализира проблемния участък и за секунди може да се премине към безоперативно отстраняване на възпалените хемороиди.

След не повече от 20-минутен престой в клиниката, пациентът е работоспособен, може да шофира и да пристъпи към ежедневните си задължения.

През своята 18-годишна практика пациентите на Он клиник идват по препоръка на техни близки и познати, които са преминали успешно през лечението на този проблем. Във времето на продължителната пандемия препоръката на проктолозите е, ако имате оплаквания в аналната област, да не се отлага посещението при специалист.

Прибягването до чести случаи на лечение, е пациентът да отиде в аптеката и да си вземе локално средство кремче или свещичка. В някои случаи ползването на тези медикаменти помага като временно облекчение на симптомите. Но не ликвидира заболяването, което остава и във времето преминава в следващ стадий на развитие.

Класическият оперативен начин за отстраняване на хемородите е с болничен престой, операция и трудно и болезнено възстановяване.

Отлагането на проблема с Хемороидите във времето с оправданието "нека да отмине пандемията" е погрешно, защото няма как от само себе си да получите подобрение и проблемът да отмине. Той ще се задълбочава, а за съжаление в близките месеци не се знае колко още ще бъде удачно да бавите лечението на хемороидите.

Не отлагайте за дълго решаването на проблем с Хемороидите. Все пак намерете време да посетите специалист и ако се установи проблем, да го решите за минути.

Вижте още подробности по темата във видеоинтервюто с д-р Здравко Димитров, завеждащ Он клиник Бургас:

В Он клиник се спазват всички противоепидемиологични мерки, съобразени с грижа за Вашето здраве.

Запишете се за преглед на: