В помощ на родителите, от 1-ви до 30-и септември 2021 г., лаборатория „ЛИНА” предлага изследванията за постъпване в детска градина и ясла на преференциални цени.

До края на месеца пълният пакет с изследвания е на намалена цена от 29 лв. на 21 лв. Той включва: кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Съкратеният пакет е на намалена цена от 20 лв. на 15 лв. и включва: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Родителите, които са взели талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

Изследванията от пълния пакет трябва да бъдат направени до 7 дни преди тръгване на детска градина или ясла, а изследванията от съкратения пакет до 15 дни предварително.

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна, Ямбол и Сливен. При подаване на пробите за изследванията се заплаща 2 лв. такса транспортна среда.