Младо момиче и възрастна жена са с тежки наранявания след инциденти на пътя.

На 23-ти юли около 18.20 ч. в Айтос, в района пред бившата птицекланица, лек автомобил „Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 44-годишен айтозлия блъска излизащата от черен път без предимство 17-годишна велосипедистка от село Свобода в община Камено. Момичето с фрактура на черепа, кост от лявата подмишница и лявата бедрена кост, е настанена за лечение в отделение “Реанимация” на УМБАЛ - Бургас, с опасност за живота, в критично състояние и на командно дишане.

Другият инцидент е станал на 25-и юли около 13.25 ч. в района на паркинга на к-с “Аурелия” в село Равда. Лек автомобил “Мерцедес B 180 DDI”, със софийска регистрация, управляван от 52-годишна софиянка потегля самостоятелно поради необезопасяване от страна на водачката, в резултат на което на земята пада качващата се в лекия автомобил пътничка и майка на водачката – 84-годишна жена от София. Тя е с черепно-мозъчна травма и тежък мозъчен кръвоизлив, с опасност за живота. Настанена е за лечение в отделение “Реанимация” на УМБАЛ – Бургас/.

При движението си назад отворената предна дясна врата на лекият автомобил “Мерцедес” се удря в паркиран лек автомобил “Рено Меган”, със софийска регистрация, като му нанася материални щети.